NURAY MERT
“Demişlerdi ki: ‘Sizin yüzünüzden belalara uğruyoruz…’ Peygamberler de, ‘Uğursuzluğunuz kendinizden’ demişlerdi.” (Yasin)
Pespaye laflar, pespaye zihinler, pespaye ruhlar! En okumuşları ‘pagan medeniyeti’ sayıklıyor! Bırakın pagan medeniyetini dönüp kendinize bakın. ‘Alemlere müjde olan’ bir dinin mensuplarına benzer yanınız var mı?
Hangi sözünüz, hangi satırınız kimin kalbine bir nebze ışık saçıyor? Hanginize bakan gıpta eder, ‘Keşke ben de onların inandığına inansam da bu kör kuyudan çıksam’ diyebilir? İnananın vazifesi bu değil mi?
Siz kim, bir büyük müjdenin vekili olmak kim? Aklınızı (güya) beğenmediğiniz Batı medeniyetiyle bozmuşsunuz. Bu haliyle sizinkine itiraz denilemez. Sizinki günahları başkasına yükleme telaşı, aynaya bakamama hali, kendini terbiye edemeyenlerin başkalarını suçlama marazı.
Dünya bir büyük değer buhranı yaşıyor ve bu ülke tam bir savruluş halinde, orası doğru. Ama neden sizin değerleriniz imdada yetişmiyor düşündünüz mü? Belki de buhrana düşene söyleyecek sözünüz olmadığındandır, ne dersiniz?
Bırakın bir büyük dinin arkasına saklanmayı, siz kim, o yükü taşımak kim? Belki de dilinize doladığınız medeniyet buhranının en vahim kurbanları sizsiniz? Öyle olmasaydı, buhran hiç bu kadar tesirli olabilir miydi? Bir düşünün bakalım.
İçine doğduğunuz devrin ışığı, vicdanı, emini olmak durumundasınız; sizin imtihanınız bu. Zamanı geri döndürmeye çalışmak sizin işiniz değil. İşiniz gücünüz geçmişe kaçmak, bugünün dertleriyle boğuşmaktan çekinen her korkak gibi. Hem biraz daha kavrayışlı olsaydınız, geçmişin yeryüzünde bir cennet olmadığını biliyor olurdunuz.
Kısacası boş verin her kötülüğün sorumluluğunu başkalarına yüklemeyi, siz kendinize bakın. Etrafınızdakilere bakın. Kimler sizin yanınızda iyice bakın… Onlarla mı kuracaksınız sözüm ona yerli medeniyetinizi? Bir tane, size bakıp sizin söylediklerinizi duyup sizin yazdıklarınızı okuyup imana gelen insan bulabilir misiniz?
Sizinki öfkeden gözü dönenlerle, işini yürütmek için yanınızda duran çıkarcıların kör ittifakı. Bu mu insanlığa büyük vaadiniz?
Söylediklerinizden, yazdıklarınızdan çıkan tek şey, Batı medeniyetine yenilmiş olmanın muazzam öfkesi, bu ülkede Batı’ya özenenlerce dışlanmışlığa karşı birikmiş kin, hepsi bu. Yoksa, öfkeniz çoktan merhamete dönmüş olmalıydı. Ne yazık ki, olmadı, olamadı.
O kadar ki bir kızcağızın başına gelen onca şey bile, dolaylı yoldan da olsa öfkenizden nasibini almaktan kurtulamıyor.
İnsanlığa bir büyük müjdenin vekilleri olamadınız anladık; bari kadın bir şarkıcıya ‘aşüfte’ diyen TRT genel müdürünüz, Ümit Boyner’e ‘pornocu’ diyen başbakan yardımcınız, ‘Erkek durup dururken cinayet işlemez’ diyen emniyet bürokratınız, milletin anasına küfreden müteahhidiniz olmasın…
Bırakın internetle yayılan ahlaksızlığı, dizi filmle yükselen yozlaşmayı da kolladığınız zihniyete bakın. Onları da mı pagan medeniyeti üretiyor?
Bırakın Amerika’yı mamerikayı, kendinize bakın, dostlarınıza bakın, başka düşmana ihtiyacınız yok!