• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

'Sapık' dediği engelli genci öldüresiye dövüp bıçak dayayan saldırgan gözaltında

25/03/2021 16:20

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde işitme engelli bir kişiye şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada yayılan Fırat Kaya, polis tarafından gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA

‘Delikanlı’ lakabıyla bilinen şüpheli, geçen pazartesi günü Instagram hesabından bir video paylaştı. Videoda, Kaya’nın engelli Engin E.’nin boğazına bıçak dayadığı görüldü.


Kaya, paylaşıma Engin E. için de “Sapık gey, pislik” yazdı.

Videonun Twitter’da viral olmasının ardından çok sayıda kişi ‘#FıratDelikanlıTutuklansın’ etiketiyle şüphelinin tutuklanmasını istedi.

Şikayetçi oldu

Polise giderek şikayetçi olan yüzde 50 engelli Engin E., kendisi gibi işitme engelli Kaya’nın kendisini 22 Mart’ta telefonla aradığını, hediyelik eşya satma işi için Aydın’dan İzmit’e çağırdığını söyledi.

Engin E., işsiz olduğu için teklifi kabul ettiğini, Fırat Kaya’yla buluştukları kafenin önünde eşyaları satarak 150 lira kazandığını, anlaşma gereği paranın yarısını alması gerektiği dile getirdi.

Şantaj yapmış

Engin E., sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonra Fırat’ın yanında bulunan aynı zamanda işitme engelli olan dört kişiyle birlikte araçla dağ evine gittik. Toplam altı kişiydik. Alkol aldık. Sonra ben kazancım olan yarı parayı Fırat’tan istedim. Fırat’ın yanında bulunan kişi ‘Vermiyoruz’ dedi. Sonra küfretmeye başladı. Bu sırada araya giren Fırat Kaya, yaklaşık beş yıl önce sosyal medyada çıkan çıplak fotoğraflarımı gösterdi. ‘Sen ne yapmaya çalışıyorsun’ dedi. Ben de Fırat’a ‘Kıskanıyor musun, benim kardeşim misin bana karışıyorsun’ dedim.

Dövüp fotoğrafını çektiler

Bu sırada orada bulunanlardan biri arkamdan kafama bir şeyle vurdu. Daha sonra hepsi bana vurmaya başladı. Hatta biri kemer çıkarıp onla da vurmaya başladı. Kanlar içerisinde kaldım. O an fotoğraflarımı çektiler. Sonra araca bindirip otogarda indirdiler. Ancak param yoktu. Aydın’a dönemiyordum. Güvenlikçilere giderek durumu anlattım. Onlarda ambulans çağırdılar. Hastaneye götürüldüm. Sonra da polisler geldi. Diğerlerinin adlarını bilmiyorum ama Fırat Kaya’dan şikayetçiyim.”

Kocaeli başsavcılığının ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ ve ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak yayma’ suçlarından yakalama kararı çıkardığı Kaya’nın yaralama, tehdit, gasp, dolandırıcılık ve cinsel istismar gibi suçlardan 30 kaydı bulunduğu belirlendi.

Kavga ederken yakalanmış

Kaya’nın, yine İzmit ilçesine karıştığı kavgada gözaltına alındığı ortaya çıktı. Bir kavga ihbarına giden polis ekipleri, gözaltına alınanları polis merkezine götürdü.

Karakoldaki kimlik kontrolünde, şüpheliler arasında Fırat Kaya’nın da bulunduğu belirledi. Saldırgana gözaltı işlemi uygulandı.

Olayda Kaya’ya yardım eden iki zanlı da polis ekiplerince gözaltına alındı.

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Putin İstanbul'a gelmiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın (15 Mayıs) İstanbul’daki barış müzakerelerine katılmayacak.

Türkiye Kupası Galatasaray'ın

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’u 3-0 yenen Galatasaray kupanın sahibi oldu. 

ABD, Türkiye'ye 305 milyon dolarlık füze satacak

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye toplam 305 milyon dolarlık füze satışına onay verildiğini açıkladı.

İlk kez bir hastalığın toplam yükü çıkarıldı: RSV'nin maliyeti 24 milyar lira 

Türkiye’de ilk kez bir hastalığın toplam ekonomik yükü çıkarıldı. Özellikle bebeklerde ağır seyredebilen ve ölümlere yol açabilen respiratuar sinsityal virüsün (RSV) ülkeye toplam maliyeti yaklaşık 24,2 milyar lira. 

İstanbul'da suya yüzde 10 zam

İstanbul’da suya her ay yapılan Tüketici Fiyat Endeksi’yle (TÜFE) Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranındaki zam haricinde yüzde 10 zam geldi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde 12 öğrenci gözaltına alındı
'Acılı' diye çiğ köfteyi fırlatıp çalışanı yumruklamıştı: 'Dürüm silah sayılsın' talebi

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 752 gündür hapiste

YAZARLAR

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

Silmek isteseler de silemezler

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

GÜNÜN 11’İ

Pınar Erişen: İnsanları 'elitist ve seçkinci' diye aşağılamak geri kalmış toplumların ortak hatası

Esfender Korkmaz: Hükümetin sıcak para sevdası geçmezse, ekonomik istikrar hiçbir zaman gelmeyecek

Mustafa Yalçıner: Ortadoğu'ya gezisine rağmen Türkiye'ye gelmiyor ve dışişleri bakanını yolluyor

Fatih Yaşlı: Lozan'la derdi olan diğer aktör Türkiye İslamcılığıdır

Alaattin Aktaş: Merkez Bankası'nın on günde 15 milyar net kayba uğradığını söylemek yanlış olmaz

Yusuf Ziya Cömert: Öcalan DEM'in başına mı geçecek?

Zeynep Aktaş: Altın ve döviz bazlı fonlar portföy dengesi sağlıyor

Recep Genel: Avrupa'da en çok gayrimenkul alan milletler arasında Türkler ön sıralarda

Çiğdem Toker: Şu ana kadar 'terörsüz Türkiye' kavramının demokratik değerleri içerdiğine dair bir emare göremedik

Elif Çakır: Hakikaten de Bahçeli sözünün eri çıktı

Öztin Akgüç: Yabancı sermayenin yararından çok sakıncaları

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×