Rize’de kesilen bir ağacın görüntülerini sosyal medyada paylaşmasıyla gündeme gelen gazeteci Deniz Varlı ‘cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturmasında ifade verdi.
"Bulvar açacağız" diyerek tarihi 300 yıla dayanan Rize Orta Cami'yi yıkan Rize Belediyesi, bulvara engel olmayan asırlık çınar ağacını da kesti. pic.twitter.com/jXIbcEmPjR
— Deniz Varlı (@AjansRize) September 23, 2018
Varlı, 23 Eylül’de Twitter’daki paylaşımında Rize belediyesinin asırlık çınar ağacını kestiğine dair bir video paylaşmıştı.
Rize belediyesi ise ağacın tamamen çürüdüğünü, vatandaşlar tarafından can ve mal güvenliğine tehlike oluşturduğu gerekçesiyle belediyeye bildirimde bulunduğunu belirterek ilgili kurumlardan rapor alındığını kaydetmişti.
Rize Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Rize Orman İşletme Müdürlüğü ve Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden alınan raporda, ağacın üçte ikisinin çürüdüğü ifade edilerek kesilmesi açısından bir sakınca olmadığının aktarıldığı dile getirilmişti.
Varlı ile Riz Belediye Başkanı Reşat Kasap arasında sosyal medyadan tartışma yaşanmıştı:
Varlı, Twitter hesabından bugün emniyete ifade vermeye gittiğini duyurdu.
Sosyal medyadaki iki paylaşımı nedeniyle emniyete davet edildiğini aktaran gazeteci, “Üç güne kadar dönmezsem merak etmeyin” diye yazdı.
Arkadaşlar, ifade verip biraz önce emniyetten çıktım.
Sikinti yok…
Destek mesajlarınız için çok teşekkürler.— Deniz Varlı (@AjansRize) September 26, 2018
DHA’nın haberine göre Varlı, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması kapsamında ifade verdi.
Varlı’nın geçen haziranda sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ilgili karikatür paylaştığı, bu nedenle soruşturma açıldığı öğrenildi.
Emniyet müdürlüğüne çağrılan Varlı, ifadesinin ardından emniyetten ayrıldı.
Birçok mecrada yayınlanan karikatürü kendisinin de yorumsuz olarak sosyal medya hesabından paylaştığını ifade eden gazeteci, “Bu karikatürle ilgili bir soruşturma açıldığını da duymadım. Ben hiçbir yorum yapmadan doğrudan paylaştım. Bu yönde polise ifade vererek emniyetten ayrıldım” dedi.