Çözüm süreciyle beraber, silahlı mücadeleye dayalı bir strateji sürdürülebilir olmaktan çıkınca, yani silahlı mücadeleden umutlar kesilince, sol gözünü bu defa sivil Kürt siyasetine dikti. Solcular ve malum liberaller, bugün HDP’nin, AK Parti hükümetini devirmeye yarayacak bir muhalefet hareketine dönüşmesini istiyor. Kürtler’in çıkarına değil bu, ama HDP’nin görüldüğü kadarıyla buna bir itirazı da yok, hatta aynı ölçüde istekli.
İşte tam da bu noktada, bundan sonra Türkiye’de SYRİZA’ya benzeyen yegane hareketin HDP olduğunu çok sık duyacağız, ama inanırsak bu fikre, epey de yanılacağız..
TSİPRAS’ta Demirtaş gibi çok genç, Selahattin Demirtaş’a da çok benziyor, daha ne olsun demeye başladı birileri!
Ama bence hepsi bu, ikisi de gençler, ama tarih içindeki yolculukları çok farklı..
Yine de ‘konu sıkıntısı’ çeken solcularımıza iyi bir meşgale çıktı doğrusu, seçimlere kadar işleyip duracaklar ve HDP’ye gaz verecekler.
Yunanistan’daki seçimlerin Türkiye’ye etkisi ilk bakışta ve somut olarak, bu olacak..