Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Marmara ve Batı Akdeniz’de fırtına beklendiği bildirildi. Meteoroloji, 17 ili turuncu, 35 ili de sarı kod ile uyardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ve Marmara’da, sabah saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. Yer yer fırtına beklenen bölgelerde vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.
Vatandaşlardan, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.
Turuncu uyarı yapılan iller
İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli.
Sarı uyarı yapılan iller
Aydın, Muğla, Antalya, Burdur, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Çankırı, Çorum, Yozgat, Sivas, Tokat, Amasya, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize.
İstanbul için fırtına uyarısı yapılmıştı
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün kuvvetli rüzgarın beklendiği İstanbul’da tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunmuştu. Vali Yerlikaya, “Kıymetli hemşerilerim, Meteoroloji Bölge Müdürümüzün verdiği bilgilere göre İstanbul’da yarın kuvvetli rüzgâr bekleniyor. Rüzgar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbiri elden bırakmayalım, dikkatli olalım” demişti.