İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hemen her gün uluslararası çapta bir uyuşturucu baronunun yakalandığını haber veriyor. Dün AB ve Brezilya’nın Mavi Bültenle aradığı Hırvatistanlı Christian Piliç, Beşiktaş’ta; önceki gün de Hırvatistan tarafından Kırmızı Bültenle aranan Nedad Pekrak, Üsküdar’da yakalandı. Bu ay Avusturalya merkezi ‘Comanchero’ adlı örgütün Türkiye ayağı çökertildi. 2 Kasım’da örgüt liderleri Hakan Ayık (Reis) ve Duax Hohepa Ngakuru’nun da yer aldığı Kırmızı Bültenle aranan beş kişi yakalandı. İki gün sonra da Kırmızı Bültenle aranan Maximilan Rivkin ve Necmi Şaki gözaltına alındı ve tutuklandı. Rivkin’in ‘Nikaloj Ankov’ adına düzenlenen Bulgar pasaportuyla Türkiye’de nasıl vatandaşlık alabildiğini geçen hafta yazmıştım. Bu operasyonda ele geçirilen Necmi Şaki, 1975’te Hollanda’da doğdu. Kars’ın Selim ilçesinden… Ortaokul mezunu. Mesleğini spor hocası olarak beyan ediyor. Bekar ve iki çocuk babası. Hollanda’da 35 yıl, Dubai’de 4-5 yıl kaldığını ve yedi yıl önce Türkiye’de yaşamaya başladığını söylüyor.
SON HABERLER

Derbide kazanan Fenerbahçe
Süper Lig’in 15’inci haftasında oynanan derbide Fenerbahçe, deplasmanda Beşiktaş’ı 3-1 mağlup etti.

İstanbul’da barajların doluluk oranında artış
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ) verilerine göre son yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranı yüzde 37,27’ye çıktı.

İklim aktivistleri Venedik’teki ‘Büyük Kanal’ı yeşile boyadı
İklim aktivistleri, İtalya’nın kanallarıyla ünlü turistik Venedik kentindeki ‘Büyük Kanal’a yeşil boyalı sıvı dökerek yeni bir protesto eylemi yaptı.

İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısı 17 bin 700’e yükseldi
Gazze yönetimi, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısının 17 bin 700’e yükseldiğini açıkladı.

MHP’de Saffet Sancaklı krizi: İstifası istendi
MHP, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın istifasının istendiğini duyurdu.