Yenikapı- Bandırma seferini yapan İDO’ya ait Turgut Özal feribotunda, hasta olduğunu söylediği yavru kedisini kucağında taşıyan kadın yolcuyla, kediyi evcil hayvanların taşındığı bölüme almak isteyen İDO görevlisi arasında tartışma yaşandı.
Diğer yolcuların da alkışlı protestoyla kedi sahibine destek vermesi üzerine görevli uzaklaşmak zorunda kaldı.
İleride vahşi köpekler de aranızda dolaşacak
İstanbul Yenikapı’dan Bandırma’ya dün saat 18.30’da hareket eden feribotta bir yolcu, henüz üç haftalık olan ve hasta olduğunu söylediği yavru kedisini özel bir çantaya koyarak yanına aldı. Feribot görevlisi kediyi fark etti ve kadını uyararak hayvanlar için ayrılan bölüme almasını istedi. Kedinin henüz çok küçük ve hasta olduğunu, bir saatlik rötar yüzünden zaten üşüdüğünü ve o bölümdeki soğuktan etkileneceğini anlatan kadın, görevliyi bir türlü ikna edemedi.
Kadın yolcuya bağırması üzerine diğer yolcuların da tepkisiyle karşılaşan İDO görevlisi, “Eğer bu kediye şimdi rıza gösterirseniz ileride vahşi köpekler de aranızda dolaşacak. Bunu kabul ediyor musunuz?” diye sorunca feribotta alkışlı protesto başladı.
‘Polise teslim ederim’ tehdidi
Tartışmanın uzaması üzerine İDO görevlisi, elinde şikayet tutanağıyla gelerek kadın yolcuya imzalatmak istedi. Yolcu imzalamadı. İDO görevlisi bu kez de kedi sahibi kadını Bandırma’da polise teslim etmekle tehdit etti.
Diğer yolcularsa kedi yavrusundan rahatsız olmadıklarını, ancak görevlinin davranışından rahatsız olduklarını söyleyerek İDO görevlisine sözle ve alkışlarla tepki gösterdi. Bazı yolcular destek için kediyi sevdi. Yolcuların tepkileri üzerine görevli uzaklaşmak zorunda kaldı.