CHP’nin 37. Büyük Kurultayı izlediğim kaçıncı kurultay saymadım ama öncekilerden çok farklı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. CHP, parti içi demokrasi açısından ‘ehveni şer – kötünün iyisi’ bir parti olsa da son kurultay da tam anlamıyla ‘lider kontrolünde’ geçti. Bazı il delegelerinin çizik operasyonları oldu ama eski kurultaylardaki liderlik yarışları, hizip çatışmaları pek yaşanmadı. Kurultayın ilk gününde ‘tek aday’ olan ve bin 200’den fazla delegenin oyunu alarak Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu bu güçle PM listesine de damgasını vurdu. Genelde, “tanıdık/bildik” isimleri tercih edip, teşkilatların PM üyeliği için önerdiği isimlerin çoğunu görmezden geldi. CHP, kurultayı “iktidar kurultayı” diye tanımlasa da ben ortaya çıkan PM listesini hesaba katarak “parti içi denge kurultayı” demeyi tercih ediyorum.
SON HABERLER
Gazeteci Deniz Arman hayatını kaybetti
Gazeteci ve spiker Deniz Arman, 64 yaşında hayatını kaybetti.
Çocukların bulduğu iki puhu yavrusu korumaya alındı
Çorum’un Sungurlu ilçesinde çocukların parkta bulduğu iki puhu yavrusu koruma altına alındı.
Çok şikayet varmış: Vodafone ev internetinde DSL satışını durduruyor
Vodafone, 1 Nisan’dan itibaren ev internetinde bakır altyapı (DSL) satışını durduracağını duyurdu.
Ayşe Barım soruşturması: Dolunay Soysert ve Halit Ergenç ifadeye çağrıldı
Oyuncu Dolunay Soysert ve Halit Ergenç ID İletişim kurucusu ve ortağı Ayşe Barım hakkında yürütülen soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı.
Avustralya Açık yarı finali: Djokovic maçtan çekildi, Zverev finalde
Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık tek erkekler yarı finalinde Sırp Novak Djokovic ilk setin ardından sakatlanınca maçtan çekildi. Rakibi Alman raket Alexander Zverev finale adını yazdırdı.