CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayının hangi özelliklere sahip olacağıyla ilgili olarak, “Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir adayımız olmayacak” dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu (Fotoğraf: DHA)
CHP’yle MHP’nin Köşk için ‘çatı aday’ olarak gösterdiği İslam İşbirliği Teşkilatı’nın eski başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu, 2014 yılındaki seçimlerde yüzde 38.44 oy almış, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan ilk turda cumhurbaşkanı seçilmişti.
İhsanoğlu, halihazırda MHP’den İstanbul milletvekili.
Özel, partisinin Beşiktaş ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen ‘CHP’nin Dünü, Bugünü, Yarını’ konulu panelde konuştu.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayının kim ve hangi özellikleri olacağıyla ilgili konuşması sırasında bir izleyicinin, “Bir Ekmeleddin İhsanoğlu olayı yaşanacak mı?” şeklindeki sorusu üzerine Özel, şunları söyledi: “Ekmeleddin İhsanoğlu olayı özel bir konjonktürde yaşanmış, Milliyetçi Hareket Partisi’nin demokrasiye kurduğu tuzak, kasis ve o günün şartları… Doğru olsa sonuç bu olmazdı. Demek ki Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir adayımız olmayacak. Bizim adayımız partiden hiç fire vermediği gibi ilk turda beklenenin çok üzerinde bir başarı sağlayarak, esas başarısı da seçime katılım oranını Cumhuriyet tarihinin en yüksek noktasına çıkaracak bir adayımız olmalıdır. Bu iş sadece adayla da bitmez. Seçim güvenliği son derece önemlidir.”