‘Avrupa’nın en büyük adliyesi’ olarak tanımlanan Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda elektriklerin kesilmesi nedeniyle yaklaşık üç saat boyunca hiçbir işlem yapılamadı. Duruma tepki gösterenlerden avukat Efkan Bolaç, “El yordamıyla adalet arıyorduk. Artık el feneriyle adalet arıyoruz” dedi.
Jeneratör çalışmadı, yurttaşlar adliyeye alınmadı

Fotoğraf: @serakadigil
Sabah saatlerinde yaşanan kesintinin ardından binadaki jeneratör de arıza nedeniyle devreye girmedi. X-ray cihazları çalışmadığı için üstleri ve eşyaları aranamayan yurttaşlar içeri alınmayınca adliye önünde uzun kuyruklar oluştu.
Ağır ceza mahkemelerinin bazılarında tavanda bulunan acil durum sensörlerinin ışığında duruşmalar görülürken, asliye ceza mahkemelerinde ise hiç duruşma yapılmadı. 10 katlı adliye binasında, yürüyen merdivenler ve asansörler de çalışmadı.
‘Artık el feneriyle adalet arıyoruz’
Mübaşirler, sanık ve müştekilere “İster elektriğin gelmesini bekleyin, isterseniz gidin” derken, avukatlar da cep telefonlarının feneriyle duruşma listelerine bakarak duruşmalarının kaçta başlayacağını öğrenmeye çalıştı.
Bu isimlerden biri olan avukat Efkan Bolaç tepkisini, “Zannedersem adalet ‘Yeni Türkiye’den’ elektrik alamamış. El yordamıyla adalet arıyorduk. Artık el feneriyle adalet arıyoruz. Diyojen’e döndük” sözleriyle gösterdi.
Çağlayan’da adaleti karanlığa gömen kesinti yaklaşık üç saat sürdü.