Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 14 Aralık oeprasyonu kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da aralarında olduğu 12 kişinin tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi.
Tutuksuz yargılanmaları daha doğru

Fotoğraf: DHA
Hür Dava Partisi’ni (Hüda- Par) ziyaretinde gazetecilerin konuya ilişkin soruların ıyanıtlayan Arınç, “Ellerindeki delil nedir bilmiyorum, ne kadar ciddidir bilmiyorum, ne kadar ağırdır bilmiyorum ama konuşulanlara bakarsak tutuklamanın istisnai olması lazım. Yani tutuksuz yargılanmalarının ben şahsen daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi.
Başbakan Yardımcısı, tutuksuz yargılamaları ‘Türkiye’nin adaleti ve halkın vicdanını tatmin etme’ noktasında daha uygun bulduğunu vurguladı.