• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

'Alçaklığın tarihi'ni yazan Yıldıray Oğur'a bir yanıt: Hiçbir başlık, gerisindekilere bu kadar uygun düşmemiştir

13/10/2015 11:43

 

‘Ankara katliamı’nın ardından ‘Alçaklığın dünkü tarihi…’ başlıklı köşe yazısında, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra Hasan Cemal başta olmak üzere muhalif gazetecileri yaylım ateşine tutan Türkiye yazarı Yıldıray Oğur’a yanıt Radikal yazarı Ümit Kıvanç’tan geldi.

yildiray ogur - umit kivanc

Kıvanç,  “İktidar propaganda aygıtının gelmiş geçmiş en büyük alçaklıklarından biri olan ve aslında bizzat onların sınır tanımayan ahlâksızlığını ortaya koyan “kendileri yaptı” iddiasını tekrarlayana ne söylenebilir?” diye başladığı yazısını, “Sakin ol Yıldıray. Darbeciler önce verdiğin listedekileri asar keser. Senin vazife aşkıyla neler yapabildiğin gözlerinden kaçmayacaktır. Kapağı başka bir uçağa kolayca atarsın” diye bitirdi.


Kıvanç’ın ‘Alçaklığın bugünkü, dünkü, evvelsi günkü… tarihi’ başlıklı yazısı özetle şöyle:

“İktidar propaganda aygıtının az sayıdaki akıllı cengâverlerinden biri, Ankara katliamı üzerine, üzüntünün, acı paylaşmanın, başsağlığı havasının hiçbir yerine sızamadığı, ibretlik bir yazı yazdı: “Alçaklığın dünkü tarihi”. Hiçbir başlık, gerisindekilere bu kadar uygun düşmemiştir.

Nasıl bir zavallılıktır.

Kendini adamış; ne hale düşüyorum diye bakmıyor.

Utanmıyor.

Ciddî olanı saçma olanın arkasına gizliyor.

Oturup, yazdığı şeyi birkaç defa okuyup, “nasıl bu hale geldim” diye düşünmesi, tövbe etmesi ihtimali var mıdır? Sanırım çok geç.

Senin işin cengâverlik.

Sedat Peker’in mitinginden bile hafifseyerek bahsedecek kadar şuurunu kaybetmeye yolaçan, aşırıya kaçmış vazife duygusu olmalı.

Oğur’u şuur kaybına sürükleyen, yazının üzerinde gezinen meşum gölgeye AKP lisanıyla şöyle işaret ediliyor: “(Devleti suçlayanların) Yaptıkları artık birlikte yaşadığımız ülkeye, günlük sıradan hayatlarımıza, aklımıza, demokrasimize açık bir saldırıya döndü.”

“O yüzden” bu saldırganların “adlarını açıkça yazmak gerek”miş “artık”.

Saymaya kimden başlıyor, tahmini kolay: Selahattin Demirtaş. Sonra Hasan Cemal’e hakarete girişiyor. Can Dündar’a geçiyor. Ahmet Şık’a sataşan, Fehim Taştekin’e iftira atan Oğur, Celal Başlangıç’a “PKK’nin adamı” yaftası yapıştırmaya çabalarken kazdığı kuyuya düşüyor. Şu sözler dökülüyor ağzından: “Kandil dağlarındaki komutanların uçağı olsa hep yan koltuğu şimdiden garantilemiş”!

Allah söyletir. Birine yaranmak, yanaşmak, ondan çıkar sağlamak… anlamında kullanılan tasvirin uçak-koltuk oluşu ne kadar hoş! İnsan utanır, diyeceğim, yine utanıyorum ve diyemiyorum. Uçak ve koltuk… Belki de seni bunlar bu hale düşürdü. Yazık.

Oğur, Peker’in elemanları için mi hazırladığını anlayamadığımız isim listesine, bu mitingle “Reis” arasında bağlantı kurduğu için Yıldırım Türker’i de alıyor.

Oğur’un, bu saydığı isimleri “birlikte yaşama kültürüne de saldırıyor”lar diye suçlaması ilgi çekici. Attığı her adımda birlikte yaşama zeminini biraz daha yok eden iktidarın propaganda elemanları yeniden “birlikte yaşama” diye bir meselenin mi farkına vardılar? Yoksa bir mecburiyet mi hissediyorlar?

Şöyle diyor Oğur: “Sayenizde yine ‘Birileri’ bizi kurtarmaya gelirse, bu neden oldu diye arayanlar failleri kolay bulabilsin diye…”

Ya, işte böyle!.. Mesele şu “Birileri” oluvermiş. Memleketi nereye sürüklediklerinin farkındalar mı yoksa? Oğur’unki suçu önceden yıkma yazısı. Telaş ve endişe giderek artacak, zaten sapıtmış olan İslâmcı okuryazar tayfasının saldırgan ruh hali daha beter olacaktır.

Sakin ol Yıldıray. Darbeciler önce verdiğin listedekileri asar keser. Senin vazife aşkıyla neler yapabildiğin gözlerinden kaçmayacaktır. Kapağı başka bir uçağa kolayca atarsın.”

Türkiye yazarı Yıldıray Oğur’dan Demirtaş ve muhalif gazetecilere yaylım ateşi

Kategori:Medya

SON HABERLER

James Webb teleskobu en uzak galaksiyi keşfetti

James Webb Uzay Teleskobu (JWST), bugüne kadar tespit edilen en uzak galaksiyi keşfetti.

Mehmet Şimşek: Yüzde 70 olasılıkla enflasyon bu sene yüzde 24

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yüzde 70 olasılıkla enflasyon bu sene yüzde 24 orta nokta olmak üzere bandın içinde” dedi.

Oyuncu Mehmet Serdar Sulukahya bıçaklanarak öldürüldü: 'Sarkıntılık' iddiası

İstanbul’da bir üniversite öğrencisi tarafından bıçaklanan Yeşilçam oyuncusu Mehmet Serdar Sulukahya kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ankara'da taksiye zam

Ankara’da taksi ücretine zam yapıldı.

Sivas'ta Kırım-Kongo kanamalı ateşinden üçüncü ölüm

Sivas’ta Kırım-Kongo kanamalı ateşi (KKKA) nedeniyle ölenlerin sayısı üçe yükseldi.

Erdoğan'dan 'Diktatör müsünüz?' diye soran Finli gazeteciye: Hangi gazeteden?
Bu da Takvim'in 'senaryo'su: 'PKK-DAEŞ işbirliği HDP'ye hızır gibi yetişti'

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 761 gündür hapiste

YAZARLAR

Bir uyanışın tarihi: 19 Mayıs

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Korkut Boratav: ABD emperyalizminin yeni yüzyılda saldırganlaşması, dolar hegemonyasını zayıflattı

Zafer Arapkirli: İlhan Şeşen'in dediği gibi iktidar açısından 'Benim Aklım Başımda Değil'e çok kolay bağlayacaksınız siz de…

Zeynep Aktaş: Enflasyonun üzerinde getiri sağlayanlar yatırımcıların dikkatini çekiyor

Erdal Sağlam: Var olan güvensizlik büyüyor

Burcu Aydın: Bu, temmuzda asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında bir artış öngörülmediği anlamına geliyor

Kansu Yıldırım: CHP'li ve DEM Parti'li yerel yönetimlerin üzerinde tam denetim sağlamak hedefleniyor

Sefer Levent: 30 çalışandan biri artık motokurye

İbrahim Kahveci: O da ne? Köprü hala müteahhitte….

Deniz Zeyrek: Akılları fikirleri cinsellik

Esfender Korkmaz: Sorunların nedenlerinden biri de IMF ile gelen dalgalı kur politikası

Çiğdem Toker: Şimşek programının bir uluslararası toplantılarda görünen yüzü var, bir de kayda girmeyen yüzü

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×