ABD’nin 14 eyaletinde McDonalds restoranlarında üretilen hamburgerlerde tespit edilen koli basili ‘E.coli’ bakterisi nedeniyle hasta sayısının 104’e yükseldiği bildirildi.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ülkenin 14 eyaletinde McDonalds’ın ‘Quarter Pounder’ adlı hamburgerinde koli basili bakterisine rastlanmasıyla ilgili açıklama yaptı.
Bakteri nedeniyle hastalanan kişi sayısının 104’e yükseldiği belirtilerek 34 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
CDC, 23 Ekim’de bu bakteri nedeniyle hastalanan 49 kişiden birinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.
Hamburgerlerde kullanılan sığır etinden yapılan köfte ve soğanın koli basili bakterisi içerebileceği fakat bunun kesin olmadığı belirtilen açıklamada, McDonalds’ın bazı eyaletlerde bu hamburgerlerin satışını ve şüpheli malzemelerin kullanımını durdurduğu belirtilmişti.
Ayrıca, CDC’ye göre E.coli bakterisi ABD’de yılda yaklaşık 70 bin enfeksiyona yol açıyor ve bu sebeple 2 binden fazla kişi tedavi ediliyor.