Bankaların pos cihazlarına yükledikleri özel yazılımla bin kişinin kart bilgilerini ele geçirerek 3 milyonluk vurgun yapan şebeke polis operasyonuyla çökertildi.

Fotoğraflar: DHA
İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda kişinin kredi ve banka kartlarından bilgileri dışında para çekildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı.
Polis ekiplerinin tespitine göre çete yemek siparişi getiren moto kuryelerle anlaşıp yazılımı değiştirilmiş POS cihazı veriyordu. Müşteri bu POS’la ödeme yaptığında tüm kart bilgileri çetenin eline geçiyordu.
İlk araştırmada yaklaşık bin kişinin kredi ve banka kartı bilgilerinin kopyalanarak bankadaki paralarının alındığını tespit eden ekipler, liderliğini Doğan K.’nın yaptığı şebekeye ulaştı.
Yaklaşık 3 milyon lira haksız kazanç elde eden şebekeye düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Doğan K.’nın ise operasyonlardan önce Bali adasına kaçtığı belirlendi. Doğan K. Bali’de de aynı yöntemle dolandırıcılık yapınca Endonezya polisi tarafından gözaltına alındı. Şebeke liderinin Türkiye’ye iadesi bekleniyor. Doğan K.’nın gözaltına alınması ve evinde yapılan arama Endonezya TV’lerinde yayınlandı.

Çetenin lideri Doğan K. Endonezya’da yakalandı.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, farklı kişiler adına düzenlenmiş banka ve kredi kartları, pos cihazları, bilgisayarlar ve ATM kamera düzeneği bulundu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 13’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, üçü adli kontrol şartıyla, ikisi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.