Başbakanlık Müşaviri ve Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’ in Soma’da Başbakan Erdoğan’ı protesto eden göstericiyi tekmelemesi İngiliz basınının da diline düştü. Yerkel, BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada tekme attığını itiraf etmiş ve bugün bir açıklama yapacağını söylemişti.
Ancak o açıklamanın hâlâ gelmemesi, İngiliz gazetesi The Guardian’ın da dikkatini çekti. Soma faciasına ilişkin canlı blogunda ‘tekme olayı’nı ayrıntısıyla anlatan gazete, yaklaşık dört saat sonra ‘Erdoğan’ın yardımcısından tekmeleme olayı konusunda söz verdiği açıklama hâlâ gelmedi. Fakat Yusuf Yerkel’in ‘ayak işinin’ yeni fotoğrafları ortaya çıktı‘ diye yazdı.
Yerkel, İngiltere’nin en çok okunan tabloid gazetelerinden Daily Mail’in da internet sitesinin manşetini süsledi…
Öte yandan, Londra Üniversitesi’nin Yerkel’in öğrencisi olduğu iddia edilen SOAS bölümü (Doğu ve Afrika Çalışmaları Okulu), gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada ‘kendisiyle 2011’den bu yana ilişiğimiz yok‘ ifadesini kullandı.