• 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11’i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • VPN HABER
  • ENGLISH

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • AGORA
  • SANAT
  • GÜNÜN ESERİ

İstanbul valiliği, kaydı olmayan Suriyelilerin şehri terk etmesini istedi

22/07/2019 14:15

İstanbul valiliği, kaydı bulunmayan Suriyelilerin kentten ayrılarak bakanlıkça belirlenen yerlere gitmesi için tarih verdi.

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, bu ay başında yaptığı bir konuşmada, Türkiye’de 3.6 milyonu geçici koruma kapsamında Suriyeli olmak üzere yaklaşık 4.9 milyon yabancı insan bulunduğunu belirtmişti. Bakan, İstanbul’daki kayıtlı Suriyeli sayısını da 546 bin 296 olarak vermişti.

Reklam

Valiliğin ‘Düzensiz Göçle Mücadele’ başlıklı basın açıklaması şöyle:

1. İlimizde ikamet izinli 522.381 yabancı uyruklu, geçici koruma kapsamında 547.479 Suriyeli misafir olmak üzere toplam 1.069.860 kayıtlı yabancı bulunmaktadır.

2. Düzensiz göçle mücadele çalışmaları kapsamında ülkemize yasadışı yollardan giren düzensiz göçmenlerin yakalanarak sınır dışı edilmelerine devam edilmektedir.

Reklam

3. Geçici koruma kapsamında olmayan (kayıtsız ve/veya kimliği bulunmayan) Suriye uyruklu yabancılar, İçişleri Bakanlığımızın talimatı ile belirlenen illere sevk edilmektedir. İstanbul, geçici koruma kaydına kapalıdır.

4. Geçici koruma kapsamında olmakla birlikte, İstanbul ilinde kaydı olmayan (diğer illere kayıtlı) Suriye uyruklu yabancıların, kayıtlı bulundukları illere geri dönmeleri için 20 Ağustos 2019 tarihine kadar süre verilmiştir. Belirtilen süre sonunda geri dönmediği tespit edilenler, İçişleri Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda kayıtlı oldukları illere sevk edileceklerdir.

5. İlimizde yasal kalış hakkı bulunan yabancıların; yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenebilmesi amacıyla Pasaport Kanunu ve Geçici Koruma Yönetmeliği hükümleri gereğince kolluk kuvvetleri tarafından yapılan kontrol ve denetimlerde göstermek üzere pasaport ve/veya Geçici Koruma Kimlik Belgelerini yanlarında bulundurmalarını önemle rica ediyoruz.

6. İlimiz otogar, gar, havalimanları ve tüm ulaşım vasıtalarında, ‘YOL İZİN BELGESİ’ kontrolleri sürekli olarak yapılacak, geçerli belgesi olmayan geçici koruma kapsamındaki Suriyeli misafirler, kayıtlı olduğu illere geri gönderilecektir.

7. Valiliğimiz koordinasyonunda düzensiz göçle mücadele çalışmaları, yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda kesintisiz devam edecektir.

Soylu : İstanbul Suriyeli kaydına kapalıdır


Filed Under: Aktüel

SON HABERLER

Rönesans’ı ve Hümanizma’yı sanat üzerinden anlamak: Uygarlığın Ayak İzleri

İnsanın yeniden değer kazanması sürecini, bu işin en önemli ve belirgin kanallarından sanat açısından değerlendiren kıymetli bir yapıt yayınlandı ‘Uygarlığın Ayak İzleri’.

2018’de en çok hırsızlık suçu işlendi; cezaevi mevcudu 265 bine ulaştı

Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların toplam sayısı 2018’de bir önceki yıla göre yüzde 14’lük bir artışla 265 bine ulaştı.

‘Ermeni tasarısı’ nedeniyle ABD büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı

Dışişleri Bakanlığı, ABD Büyükelçisi David Satterfield’in, ABD Senatosu’nun 1915 olaylarıyla ilgili aldığı karara karşı bakanlığa çağrıldığını açıkladı.

Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesi Ziraat Girişim’e devrediliyor

Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini devralmak için Rekabet Kurulu’na başvuruda bulundu.

HDP mitingine saldırı davasında üç sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 3 bin 336 yıl hapis

HDP’nin 7 Haziran 2015’teki seçimler öncesi Diyarbakır’da 5 Haziran 2015’te düzenlediği mitingde IŞİD’in gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili davada üç tutuklu sanığa beşer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 336’şar yıl hapis cezası verildi. Tutuksuz sanık tüm suçlardan beraat ederken, firari sanığın dosyası ayrıldı.

Otomotivden demir çeliğe, tarımdan hayvancılığa birçok sektör alarm veriyor
Rostec başkanı: S-400’ün belirli parçalarını Türkiye’de üretebiliriz

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 774 gündür tutuklu

AGORA

Gerçekler ve ortaya çıkma huyları

Nevşin Mengü

‘Olmamışlığın’ çektirdiği çile ve yaşattığı mahcubiyet

Murat Sevinç

Babacan niçin Erdoğan’ı doğrudan hedef almıyor? Almalı mı?

Levent Gültekin

İktidarın ‘2020’de erken seçim’ mecburiyeti

Kadri Gürsel

Tuvalet kapısında bekletilen şoför ve yeni muhalefet

Nevşin Mengü

GÜNÜN 11’İ

L. Doğan Tılıç: Muhalif sesleri susturmaya çalışmak iktidarların ömrünü uzatmıyor!

İhsan Çaralan: Sorun, ‘AKP kimin partisi olacak’ sorunudur

Mehmet Barlas: Yeni ve eski muhalefet Erdoğan’ın siyasetini nasıl değiştirecek?

Necati Doğru: Kalan ile gidenler

Miyase İlknur: Şimdi kalkıp beraber yürüdükleri bu yolda birbirlerine tekme atıyorlar

Serdar Turgut: Diplomalı cahiller ülkesi

Tarık Şengül: Davul büyükşehir belediye başkanlarının boynunda

Abbas Güçlü: Liyakat var mı yok mu?

Yıldıray Oğur: Muhafazakar siyaset geleneği için ileri adımlar

Deniz Yıldırım: Egemenlik kime ait olacaktır ve kim tarafından kullanılacaktır?

Ahmet Gürsoy: Partiler kuruluyorsa, demokrasi yaşıyor, diri ve dinamik demektir

BİR SAYI

6 milyon

2017-2019 yılları arasında TBMM’de görevli 1481 personelin yurt dışı ziyaretlerinin faturası (TL)

The Weeping Woman – Pablo Picasso

Ne izlesek: İki film önerisi

Ne, nerede, ne zaman: İstanbul için kültür sanat ajandası

‘Duvara bantlanmış muz’un tarihi

Autumn Rhythm – Jackson Pollock

Tecavüzden idam cezasına çarptırılan mahkum: Beni asmayın, hava kirliliği zaten öldürüyor

537 bin 424 yavru deniz kaplumbağası denizle buluştu

Uzmanından, uyku kalitesini artıracak sekiz gıda önerisi

Rapor: Tinder’ı Türkiye’de 1.1 milyon kişi kullanıyor; yüzde 80’i erkek

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • AGORA
  • SANAT
  • GÜNÜN ESERİ
  • AGORA
  • DİKEN’E TAKILANLAR
  • BİRİNCİ SAYFALAR
  • GÜNÜN 11’i
  • AKŞAM POSTASI
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 5 YAŞINDA
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
  • Vimeo
  • YouTube
Diken 'Yılın Internet Gazetesi' ödülünü kazandı...

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi