Atatürk Orman Çiftliği’nin 60 bin şişe şarabı ‘üretim hatası’ olduğu gerekçesiyle depolarda beklettiği öne sürüldü.
2010 yılında şarap fabrikası AOÇ Müze ve Sergi Salonu’nda dönüştürülmüştü. Bu aşamadan sonra 60 bine yakın şarabın ‘üretim hatası’ diye depolarda bekletildiği öne sürüldü.
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, iddiayı bir soru önergesi haline getirerek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.
Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, bakanın yanıtlaması istenen sorular şöyle:
– AOÇ içerisinde yer alan ve kapatılan şarap fabrikası sonrası üretilen yaklaşık 60 bin şişe şarabın depolarda hiçbir şekilde değerlendirilmeden, ‘üretim hatası’ diye bekletildiği iddiaları doğru mudur? Tesiste üretimi yapılan tüm ürünlerin son 10 yıllık üretim istatistikleri nelerdir?
– AOÇ bünyesinde Ziraat Sanatları Fabrikası’nda üretilen yaklaşık olarak 50 ton süt kaşarının bozulmaya bırakıldığı bilgisi gerçek midir? Bu üretimle beraber tesis ne kadar zarara uğramıştır? Konuyla ilgili müfettiş görevlendirilmiş midir? Bu peynirlerle çürümeye terk etmek yerine öğrenci yurtlarına, hayır kurumlarına vermeyi düşünmediniz mi?
– AOÇ mülkiyeti olan ve arazi içerisinde yer alan tarihi Alman Büyükelçiliği Binası’nın bedelsiz olarak Hayrat Vakfı’na verildiği doğru mudur?
– Ekonomik kriz sebebiyle kamuda tasarruf tedbirleri alındığı dönemde çiftlik arazisi sınırları içinde yer alan konutunuzun yüksek maliyetlerde tadilata alındığı doğru mudur?