• 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11’i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • VPN HABER
  • ENGLISH

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • AGORA
  • SANAT
  • GÜNÜN ESERİ

Erdoğan, Rize’de adeta seçim mitinginde: Mesele vatansa gerisi teferruattır

24/08/2019 22:04

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP’nin 18’inci kuruluş yıldönümü kutlamaları sonrası gittiği Artvin ve Rize’de art arda açılış ve yemek organizasyonlarına katıldı, miting gibi toplantılar düzenleyerek konuşma yaptı.

Fotoğraf: Ak Parti (Twitter)

Erdoğan, gün içinde Rize’nin Güneysu ve Artvin’in Yusufeli ilçelerinde yaptığı açılış ve konuşmalardan sonra bu akşam AKP Rize İl Başkanlığı’nın düzenlediği akşam yemeğinde konuştu, ‘cumhur ittifakı’ ortağı MHP’ye övgü düzdü, CHP’ye de eleştirileriyle yüklenmeye devam etti.

Reklam

Anadolu Ajansı’nın haberine göre seçimlerden önce MHP’nin Rize’de belediye başkan adayını çekerek, AKP adayını destekleme kararı aldığını, ‘cumhur ittifakı’ olarak, MHP ile diğer pek çok ilde olduğu gibi Rize’de de dayanışma içinde hareket ettiklerini anımsatan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 15 Temmuz ihanetinin ardından 7 Ağustos’ta Yenikapı’da başlattıkları yakın işbirliğini, 31 Mart seçimlerinde çok daha ileri taşıdıklarını belirterek şöyle dedi: “Bu süreçte sadece saldırıları savuşturmadık, aynı zamanda siyasi tarihimizin en köklü reformlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne de yine MHP ile birlikte imza attık. CHP, bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarına koltuk değnekliği yaparken biz milli iradenin önündeki engelleri kaldırdık. CHP’nin başındaki zat, kontrollü darbe iftirasıyla milletin zaferine leke sürerken biz devletimizi FETÖ’cü alçakların elinden kurtardık.” 

‘Hiç kimse kendi siyasi hırsı için memleketin geleceğini ateşe atamaz’

Cumhurbaşkanı, isim vermeden AKP içinden çıkan muhalifleri de şöyle eleştirdi: “Gezi olaylarından itibaren ardı ardına yaşadığımız hadiseler, Türkiye’yi ve Türk milletini bekleyen tehlikeleri ortaya koymuştur. Ülkemiz Suriye’den Irak’a, Ege’den Akdeniz’e, terörden enerjiye kadar iç ve dış politikada siyasi tarihinin en kritik mücadelelerini vermektedir. Sorumluluk sahibi hiç kimse bu tehditler karşısında kayıtsız kalamaz. Böyle bir dönemde hiç kimse kendi çıkarlarını, milletin maslahatının önüne koyamaz. Böyle bir dönemde hiç kimse kendi ikbali, kendi siyasi hırsı için memleketin geleceğini ateşe atamaz. Dönem fedakarlık dönemidir, uzlaşma dönemidir, basiret ve ferasetle davranma dönemidir. Dönem siyasi ayrılıkları bir tarafa bırakarak asgari müşterekler etrafında bir araya gelme dönemidir. Bizim nazarımızda vatanımızın bekasından, milletimizin birlik, beraberlik ve dirliğinden daha hayati bir kriter yoktur. Bunun için her fırsatta muhataplarımıza işbirliği çağrısı yapıyoruz. Bunun için hiçbir komplekse kapılmadan, bizi sevsin sevmesin, her kesime elimizi uzatıyoruz. Altını çizerek ifade etmek isterim ki ‘önce millet, önce memleket’ diyen herkesle çalışmaya hazırız. Mesele vatansa gerisi teferruattır. Bu şuurla hareket eden herkese kapımız açıktır.”

Devleti güçlendirmekten, milletin imkanlarını genişletmekten başka hiçbir gaye gütmediklerini öne süren Erdoğan, Gezi protestolarını bir kez daha hedef alarak şöyle dedi: “Bugün de aynı hassasiyeti taşıyoruz. Vatanımızın bekasına yönelik her türlü iç ve dış tehdidi bertaraf etmekte kararlıyız. Türk demokrasisinin üstüne vesayet gölgesinin düşmesine müsaade edemeyiz. Ne Gezivari sokak terörünün ne çukur terörünün ne de 15 Temmuz gibi ihanetlerin tekrarına izin vermeyiz, veremeyiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı, işte bu tehditlerin önündeki en büyük engeldir. İnşallah hep birlikte Türkiye’yi başarıdan başarıya koşturmaya devam edeceğiz.” 

Reklam

Erdoğan’dan CHP’ye ‘bayrak’ üzerinden yüklenmeye devam: ‘Rum ağzı’

Filed Under: Aktüel

SON HABERLER

Bahçeli ve Akşener aşı oldu: MHP liderine ilk doz ‘makamında’ yapıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Covid-19 aşısı yaptırdı.

Gelecek Partisi yöneticisi Selçuk Özdağ’a saldırı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ankara’da aracına binerken kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

CHP lideri: Aşı olmak için vatandaş Kılıçdaroğlu olarak sıramı bekleyeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aşı olmak için ‘vatandaş Kılıçdaroğlu olarak sırasını bekleyeceğini’ açıkladı.

Aşının yan etkisinin olmadığını söyleyen Erdoğan: Evelallah sapasağlamım

Ankara Şehir Hastanesi’nde dün akşam Covid-19 aşısının ilk dozunu olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir yan etki olmadığını belirterek, “Evelallah sapasağlamım” dedi.

HDP’nin eş başkanları: Sıramız gelince aşı olacağız

HDP’nin eş başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, sıra geldiğinde Covid-19 aşısı yaptıracaklarını bildirdi.

Turizm müdürü, ‘Cumhuriyet Bayramı’na müdahale’ eleştirisi yüzünden istifa ettirildi
Kadıköy’de Emine Bulut için ‘Ölmek istemiyoruz’ eylemi

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 1172 gündür tutuklu

AGORA

Türk mutfağı dünyada başarı yakalayabilir mi?

Mehmet Aksel

Türkiyelilik, Türklük ve Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı…

Murat Sevinç

Markalaşmak için sihirli formül

Mehmet Aksel

GÜNÜN 11’İ

Hande Fırat: Aşı da olsanız maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeniz gerekiyor

Orhan Uğuroğlu: Ekonomiyi yönetenler için bundan büyük yüz kızartıcı örnek olamaz

Sedat Ergin: Koca’nın aşılama için ‘çok erken dönemde’ hedefini tutturduğunu söylemek mümkün değil

Burhanettin Duran: Sistem tartışması muhalefete değil iktidara yarar

Emin Koramaz: 19 yıllık AKP iktidarında su yönetiminin başarısız olduğu gün gibi aşikar

İsmail Saymaz: İnce, istifasını yazmaya koyuldu

Abbas Güçlü: Tableti ve erişimi olmayan öğrencilere nasıl not verilecek?

İbrahim Kahveci: Aylık değişimleri başarı diye satıyoruz

Faik Çetiner: Fenerbahçe’nin stoperleri için papatya falı açmaya devam mı edilecek?

Ussal Şahbaz: Dijital ekonominin sınırları çizilirken bir ittifakın içinde yer almamız lazım

Muharrem Sarıkaya: Barajın ittifak halinde de uygulanması yeni partiler açısından sorun üretecek

Çevrimiçi, yerçekimsiz Gogol

İstanbul Havalimanı’nda bir dakika sanat…

Üç ‘Rebecca’

Şakir Eczacıbaşı’nın fotoğraf sergisinden 10 ‘seçilmiş an’

Bilinmeyen bir cisim yaklaşıyor!

Yıllarca çekmecede katlı duran Tenten çizimi 3.2 milyon avroya satıldı

Maldivler’in en geniş özel adası hizmete açıldı: Geceliği 600 bin liraya misafirlerini bekliyor!

İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışı

Avustralya’da bir adam kayıp kedisini bulmak için askeri teçhizat ile hayvan barınağını bastı

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • AGORA
  • SANAT
  • GÜNÜN ESERİ
  • AGORA
  • DİKEN’E TAKILANLAR
  • BİRİNCİ SAYFALAR
  • GÜNÜN 11’i
  • AKŞAM POSTASI
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 5 YAŞINDA
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
  • Vimeo
  • YouTube

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi