• 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11’i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • VPN HABER
  • ENGLISH

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • AGORA
  • SANAT
  • GÜNÜN ESERİ

Doğum günü partisi sonrasında 15 akrabasına ‘corona’ bulaştı: Siz ailemin düştüğü hataya düşmeyin

25/11/2020 16:53

ABD’nin Texas eyaletindeki Arlington kentinde yaşayan bir aile salgının başından beri tüm kurallara uydu. Bu ay başında bir ferdinin doğum gününü kutlamak için onun evinde bir araya gelene kadar! Parti sonrasında aileden 15 kişi virüse yakalandı.

Fotoğraf: NBC

Ailesinin hastalığa yakalanma sürecini basınla paylaşan 26 yaşındaki Alexa Aragonez, toplumun diğer kesimlerini uyardı: “Ailem salgının başlamasından sekiz ay sonra, ‘Hepimiz çok dikkat ediyoruz. Aile içinde olacağız, bir şey olmaz’ diye düşünerek bir kuralı ihlal etti. Bir evde toplandık ve bu bize çok pahalıya mal oldu. Ailemin düştüğü hataya lütfen düşmeyin.”

Reklam

Kuzeninin aile grubuna, “Bana gelip fajitas ve pasta yiyerek doğum günümü kutlamaya ne dersiniz” diye mesaj attığını belirten Aragonez, “Biz aylarca sosyal mesafeye dikkat ettik, maske taktık, kiliseye, restorana gitmedik. Bu nedenle kendilerine güvendiler ve ‘Tamam’ dediler” dedi.

Ancak, işler Aragonez’in katılmadığı parti sonrasında ailesinin düşündüğü gibi olmadı. 3 Kasım’daki kutlamadan iki gün sonra aile üyelerinde belirtiler başladı. Partiye giden 12 kişinin tamamının testi pozitif çıktı. Onlardan virüsün bulaştığı üç kişiyle ailenin Covid-19’a yakalanan üye sayısı 15’e yükseldi.

Annesinin en ağır geçirenlerinden olduğunu belirten Aragonez şunları söyledi: “Neyse ki herkes iyileşti. ‘Ailemden 15 kişiyi virüs nedeniyle kaybettim’ demek korkunç olurdu. En azından, ‘Virüsü kaptı ve iyileştiler’ diyorum. Hepimiz normal hayatımıza dönmek istiyoruz ama unutmayalım salgın henüz bitmedi. Ailemde yaşananlar bu virüsün ne kadar kolay yayıldığının somut göstergesi.”

Reklam

Filed Under: Diken'e takılanlar

SON HABERLER

‘Süt banyosu’na 15 yıla kadar hapis cezası istendi

Konya’da süt toplama merkezinde, kazanda süt banyosu yaptığı iddia edilen Emre Sayar ile o anların görüntülerini paylaşan arkadaşı Uğur Turgut için ‘zehirli madde katma’ suçundan ikişer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Davul zurnayla karşılanan cinsel istismar sanığı amcanın tahliyesine itiraz reddedildi

Mardin’de 17 yaşındaki yeğeni Z.Ç.’ye cinsel istismarda bulunmaktan tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildiği sırada davul zurnayla karşılanan Osman Ç., (28) serbest kalmasına yapılan iki itiraz da reddedildi.

Covid-19’u yendi: Karantinada ‘Daha düzgün bir hayat sürdüreceğim’ diye düşündüm

Malatya’da, yedi yıl önce böbrek nakli olan 62 yaşındaki Ahmet Yalınkılıç Covid-19’a yakalandı. Evdeki tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan Yalınkılıç, karantinada,”Ben bunu yenersem daha iyi bir hayat sürdüreceğim” diye düşündüğünü söyledi.

Rusya, Covid-19 aşısının üretimi için Türk şirketle anlaştı

Rusya’nın Covid-19 aşısı ‘Sputnik V’nin Türkiye’de üretimi için özel bir şirketle anlaşma sağlandığı açıklandı.

İki ilaç şirketine 278 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu, ilaç şirketleri Roche ve Novartis’e toplamda yaklaşık 278 milyon lira idari para cezası verdi.

2017’de çaldığı mermeri postayla ABD’den Roma’ya yolladı
20 ayda beş muhtar değişti

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 1179 gündür tutuklu

AGORA

Ya lidersindir ya değilsindir

Mehmet Aksel

1921 Anayasası’nın 100’üncü yılı kutlu olsun

Murat Sevinç

Türklüğü benimsemeyen Ermeni’ye de mi ‘Türk’ denecek!

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Selcan Taşçı Hamşioğlu: Milletvekili AK Parti’den ayrılırsa ‘hain’, CHP’den ayrılırsa ‘kahraman’

Ali Ece: Beşiktaş rüzgarı fırtınaya döndü

Hilmi Türkay: Ne diyeyim sana Erol Hoca?

Muharrem Sarıkaya: Ekonomi seçime götürecek veya muhalefete kazandıracak kadar batık değil

Zafer Arapkirli: Demokrasiyi duymak bile istemiyorlar

Ussal Şahbaz: Bir strateji olmayınca, fırsatları kaçırmaya devam ediyoruz

Emin Koramaz: Saraylılar yarattıkları bu ‘sözde’ gündemlerle giderek daralan saflarını sıklaştırmaya çalışıyor

Ünal Özmen: Yoksul ülkeler okullarını kapatırken gelişmiş ülkeler açık tutmanın yollarını arıyor

Dilek Güngör: Umarım, işlerin bir tek faiz silahıyla dönmeyeceğini anlamışızdır

Abdulkadir Selvi: Berberoğlu’nun milletvekilliğinin iadesi için ‘dosyanın durdurulması’ kararı istenecek

İbrahim Kahveci: Temel sorun faiz değil yönetim

Çevrimiçi, yerçekimsiz Gogol

İstanbul Havalimanı’nda bir dakika sanat…

Üç ‘Rebecca’

Şakir Eczacıbaşı’nın fotoğraf sergisinden 10 ‘seçilmiş an’

Bilinmeyen bir cisim yaklaşıyor!

Yeni Bond filminin vizyon tarihi üçüncü kez ertelendi: 8 Ekim’de gösterime girecek

Arnold Schwarzenegger aşı olup çağrı yaptı: Yaşamak istiyorsan benimle gel

Britanya’nın en yaşlı tek yumurta ikizlerini Covid-19 ayırdı: Biri hayatını kaybetti, diğeri taburcu oldu

Afrika fillerini gözlem uydusuyla sayıyorlar

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • AGORA
  • SANAT
  • GÜNÜN ESERİ
  • AGORA
  • DİKEN’E TAKILANLAR
  • BİRİNCİ SAYFALAR
  • GÜNÜN 11’i
  • AKŞAM POSTASI
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 5 YAŞINDA
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
  • Vimeo
  • YouTube

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi