HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’daki barış mitingi öncesi meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 20’ye yakın yurttaşın yaşamını yitirdiği patlamaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, “Çok büyük katliamla karşılaştık. Vahşice barbarca bir saldırı gerçekleşti. Diyarbakır ve Suruç’un tıpatıp benzeri ve devamı. Bilanço çok ağır” dedi.
Alçaklığın en büyüğü
PKK’nın yarın çatışmasızlık ilan edeceğine dair haberleri hatırlatan Demirtaş, “Toplumun umutla beklediği saatlerde alçaklığın en büyüğünü ülkenin başkentinde yapabiliyorlar” diye konuştu.
Suç örgütü lideri Sedat Peker’in dün Rize’de düzenlediği mitingdeki, “Oluk oluk kan akacak” sözlerine dikkat çeken Demirtaş, “Mafya liderleri, çete liderleri güven içinde miting yapıp kan akıtacağını söylüyor” ifadesini kullandı.
Başbakan kem küm edecek
Patlamanın yaşandığı alana ilk olarak ambulans değil polisin geldiğini belirten HDP Eş Genel Başkanı, şunları söyledi: “Oraya ilk çevik kuvvet geliyor, ambulans gelmiyor, copluyor insanları, gaz atıyor insanlara. Başbakan çıkacak birazdan kem küm edecek, sağduyumuzu koruyalım diye bir teraneyi gözümüzün içine baka baka tekrar edecek. Diyarbakır’da da bunu yaptınız, gözümün önünde yaptınız. İnsanlar yaralıları taşırken gaz attınız. Alçaklığın en büyüğü yapıldı. Parçalanmış bedenlerin ortasına polis gaz atıyor. Ölü sayısı artsın diyen bir hükümet var ortada.”
Alçak bir bomba
Saldırıyı bir canlı bombanın gerçekleştirdiğine dair iddiaların sorulması üzerine Demirtaş, “Canlı mı olur cansız mı olur, alçak bir bombadır. İstihbaratın bu kadar güçlü olduğu devlette bunun bilgisinin olmaması imkanı var mı? Diyarbakır’dan, Suruç katliamından bilgisinin olmaması ihtimalı var mı? Hepsinden hukuk çerçevesinde hesabını soracağız” dedi.
Seçim çalışmalarını durdurduk
Tüm seçim çalışmalarını durdurduklarını kaydeden Demirtaş, “İstanbul başta olmak üzere bütün seçim çalışmalarını durdurmuş bulunmaktayız. Cesetlerimiz yerdeyken seçim kampanyası yürütemeyiz” diye konuştu.
HDP’ni eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın Ankara’ya doğru hareket ettikleri öğrenildi.