• 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11’i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • VPN HABER
  • ENGLISH

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • AGORA
  • SANAT
  • GÜNÜN ESERİ

Cezaevleri ‘doldu taştı’: 353 bin kişiye denetimli serbestlik, 280 bin adli kontrol

06/09/2017 08:14

 

Darbe girişimi sonrası artan tutuklu ve hükümlü sayısı, cezaevlerinden şartlı salıverilen kişi sayısında da artışa neden oldu.

Fotoğraf: DHA

Reklam

Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun aktardığı Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı verilerine göre 31 Temmuz itibariyle 353 bin 749 kişi adli kontrolle serbest.

Yurtdışına çıkış yasağı, karakola imza verme gibi uygulamalarla tutuklama yerine adli kontrolle bırakılanların sayısı da 280 bin 675.

Uyuşturucuya tedavi

Uyuşturucu suçundan mahkemeye çıkarılan 49 bin 561 yetişkin ve 3 bin 254 çocuk toplamda 52 bin 815 kişi ya tedaviye gönderildi ya da denetimli serbestlikten yararlandı.

Reklam

Verilere göre 280 bin 675 kişi tutuklanmak yerine adli kontrolle bırakıldı, 71 kişiye ise cezaevi yerine konutta infaz kararı verildi.

500 bin kişiye takip

Yine 3 bin 742’si yetişkin ve 193’ü çocuk olmak üzere 3 bin 935 kişi de cezaevine konulmak yerine belediyenin bahçe işleri, okulun temizlik ve badana boya işleri, çevre düzenleme ve benzeri işlerde ücretsiz çalıştırıldı.

Belli haklardan yoksun bırakılma cezasına çarpıtırılan kişi sayısı 4 bin 327 kişi oldu. Takibi ve denetimi yapılan dosya sayısı da 470 bin 576’ya yükseldi.

Geçen günlerde Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan kimyasal hadım ve cinsel isteği azaltıcı tedavi tedbiri de hiç uygulanmadı.

Cezaevlerindeki tutuklu sayısı 200 bini aşarak kapasitenin üzerine çıktı.

Bakanlık verileri: Son 10 yılda 139 cezaevi açıldı; 38’i geçen yıl

Filed Under: Aktüel

SON HABERLER

ABD’de Türkiye’nin nükleer silah sahibi olmasını engellemek için tasarı sunuldu

ABD’de, Demokrat Senatör Edward Markey ve Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyelerinden Brad Sherman’ın, Türkiye’nin nükleer silah sahibi olmasını engellemeye yönelik bir tasarı sunduğu bildiriliyor.

Rabia Naz komisyonunda konuşan adli tıp uzmanı: Kesinlikle yüksekten atlama değil

TBMM’de kurulan Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması Komisyonu, Giresun’un Eynesil ilçesinde Rabia Naz Vatan’ın (11) şüpheli ölümüyle ilgili Adli Tıp Kurumu uzmanlarını dinledi. Komisyonda konuşan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Tümer, olaya ilişkin daha önce hazırladıkları rapora değinerek, iddia edildiği gibi Rabia Naz’ın ‘yüksekten atlayıp düşerek hayatını kaybetmesinin kesinlikle mümkün olmadığını’ ifade etti. Tümer, söz konusu raporda ölümün ‘trafik kazası nedeniyle olabileceğini yazdıklarını’ söyledi. Komisyonda konuşan Adli Tıp kurumu başkanı ve bur uzman ise Rabia Naz’ın son otopsi raporunu savunarak, ölümün ‘yüksekten düşmeden kaynaklandığını’ savundu.

Singapur’dan uyarı: Türkiye bankalarına kayıtlı 463 binden fazla kart bilgisi çalındı

Singapur merkezli siber güvenlik şirketi Group-IB’nin, çoğu Türkiye bankalarına kayıtlı 100 binlerce karta ait bilginin çalındığını ve bir veri tabanında satışa çıkarıldığına ilişkin Türk yetkilileri uyardığı bildiriliyor. Türkiye’de bilgileri çalınan kart sayısının 463 bin 378 olduğu belirtiliyor.

Galatasaray, PSG’e yenildi, Avrupa’ya veda etti: 5-0

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6’ncı ve son maçında Galatasaray, deplasmanda Fransız ekibi Paris Saint-Germain’e 5-0 yenildi ve grupta 2 puanla son sırada yer alarak Avrupa’ya veda etti. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri Icardi, Sarabia, Neymar, Mbappe ve penaltıdan Cavani kaydetti.

Dışişleri’nden ‘yaptırım onayı’na eleştiri: ABD ile ilişkilere zarar verir

Dışişleri Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı ve Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alması nedeniyle Türkiye’ye yaptırım içeren tasarıyı onaylayan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu kararını eleştirdi.

Müfredattan seçmeler: Dokuz yaşındakilere ders kitabında başkanlık propagandası
Kulis: AKP’de ‘Yalova sendromu’na karşı 2019 için Bahçeli ve Çiller gündemde

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 772 gündür tutuklu

AGORA

‘Olmamışlığın’ çektirdiği çile ve yaşattığı mahcubiyet

Murat Sevinç

Babacan niçin Erdoğan’ı doğrudan hedef almıyor? Almalı mı?

Levent Gültekin

İktidarın ‘2020’de erken seçim’ mecburiyeti

Kadri Gürsel

Tuvalet kapısında bekletilen şoför ve yeni muhalefet

Nevşin Mengü

‘Yerli ve milli’ patrik mi!

Eray Özer

GÜNÜN 11’İ

Fatih Altaylı: Davutoğlu’nun partisinin adı ‘Gelecek Partisi’ olarak kesinleşti

Mustafa Balbay: Asgari ücretin 3 bin liradan az olmaması gerekiyor

Can Ataklı: Sıkıysa İstanbul’daki kaçak ve çirkin yapılaşmaya karşı bir şey yapsın o çevre bakanı

Hediye Levent: Libya’da hala savaşan taraflardan birini ‘dost’ saymak Türkiye’nin çıkarına mı?

Melih Aşık: Uyuşturucu çok daha vahim olmasına rağmen bir türlü siyasetin gündemine gelmiyor

Akif Beki: Ha AİHM ha Nobel, ha Orhan ha Osman

İbrahim Ö. Kaboğlu: CHP, HDP ve İYİ Parti’ye tarihsel sorumluluk düşüyor

Mahmut Övür: Ama asıl sevinecek olan Ali Babacan ve arkasındakiler

Mehmet Ali Güller: Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çıkarlarının korunmasının öncelikli yolu askeri değil, diplomatik!

Hüseyin Gülerce: Asıl sahne alacak olan Ali Babacan mı?

Ahmet Hakan: Elinden geleni ardına koyma Rahmi Turan!

BİR SAYI

6 milyon

2017-2019 yılları arasında TBMM’de görevli 1481 personelin yurt dışı ziyaretlerinin faturası (TL)

‘Duvara bantlanmış muz’un tarihi

Autumn Rhythm – Jackson Pollock

Orijinal Günahlar: İnsan olmaya çalışmaktan yorulanların öyküsü

İKSV’nin misafir sanatçı programı ‘Be Mobile-Create Together!’ başladı

Ne, nerede, ne zaman: İstanbul için kültür sanat ajandası

Polis, firari hükümlüyü sosyal medyada kadın hesabı açarak yakaladı

Putin yine Lenin’e yüklendi: Rus devletinin altını oydu

Mağarada 44 bin yıllık hayvan resmi bulundu

Zapata’nın çıplak resmini sergileyen müze basıldı

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • AGORA
  • SANAT
  • GÜNÜN ESERİ
  • AGORA
  • DİKEN’E TAKILANLAR
  • BİRİNCİ SAYFALAR
  • GÜNÜN 11’i
  • AKŞAM POSTASI
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 5 YAŞINDA
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
  • Vimeo
  • YouTube
Diken 'Yılın Internet Gazetesi' ödülünü kazandı...

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi